De Gule Spejdere - Jens Langknivs Gruppe
Enrico Dalgas Vej
Sparkær
8800 Viborg

Kontaktperson:
Mogens Schmidt - 86 64 50 30

Er du til frisk luft, udfordringer, naturlige opgaver, overnatning i det fri, socialt samvær og hygge, bål samt meget mere, og er du ligeglad med vejr og vind, så er spejderliv måske lige noget for dig!!!

Spejder er for alle aldre. Vi har lige fra 5 år og op til ca. 60 år. Her er plads til både drenge og piger. I øjeblikket er vi ca. 70 spejdere fordelt på 5 grupper samt ca. 15 ledere.

Kaniner:
Denne gruppe er for de mindste, hvor spejderlivet stille og roligt bliver indlært og afprøvet. Her prøves de forskellige aktiviteter som mad på bål, opgaver i naturen, diverse knob, brug af kniv m.m. Aldersgruppen er her fra ca. 5 år og indtil start i 1. klasse, og kaningruppen i Sparkær er den eneste i hele landet.

Ulve, Stifindere, Spejder, Rover og Pioneer:
Det er de forskellige grupperinger, der findes. Fælles for dem er de aktiviteter, de beskæftiger sig med, så som indlæring af diverse knob, brugen af kniv og økser, opbygning af lejrpladser, forhindringsbaner m.v., tilegne sig viden om naturen, tage diverse duelighedsprøver, som f.eks. iagttager, førstehjælp, diverse stjerner m.v.

Fælles for alle grenene er også, at der er forskellige lejre året igennem, så som f.eks. Ulveturnering, Stifinderturnering, Spejderturnering, Sommerlejr, Fisketurnering. Endvidere er der diverse optagelsesprøver, når man rykker en gren op.

Fælles er også, at humøret altid er i top, og der ses smil på læben!!!